• Mapa strony
  • Tłumacz języka migowego
  • BiP

Niezbędne informacje

Godziny pracy urzędu
poniedziałek - 7:00 - 16:00
wtorek,środa, czwartek - 7:00 - 15:00
piątek - 7:00 - 14:00
ul. Jana III Sobieskiego 5
47-440 Nędza
tel.
32 410 20 18
32 410 23 99
fax
32 410 20 04

Feeria smaków i zapachów w Nędzy. Warsztaty kulinarne z Danielem Jakubcem

15 Listopad 2021
kategoria:
Aktualności

Wszystkie te techniki, jak mieli okazję przekonać się obecni na warsztatach, nie tylko przyspieszają sam proces przygotowania potrawy, ale też nadają składnikom niezwykłej konsystencji i lekkości. Podczas spotkania przyrządzono m.in.: carpaccio z marynowanego buraka z serem pleśniowym, karmelizowanymi orzechami i miodowym winegret; krem ze spalonych pomidorów z mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą; polędwiczki wieprzowe nadziewane borowikami, kaczkę gotowaną techniką sous vide, puree z dyni z bryndzą oraz puree z batatów, sos pieprzowy, chipsy z topinamburu, ziemię z czarnych oliwek, a na deser doskonały Crème brûlée.

Daniel Jakubiec - z gastronomią związany od 25 lat, posiada tytuł mistrza w zawodzie i jest również nauczycielem tego zawodu. przez wiele lat piastował stanowisko szefa kuchni. Jako juror oceniał prace kucharzy w wielu ogólnopolskich konkursach. Tworzy kartę menu oraz dokumentację techniczną dla nowo powstającej sieci pubów browaru PINTA. Od 8 lat jest trenerem w Kulinarna Szkoła by Daniel Jakubiec.

  • 1
  • 2
do góry